Het begin...

De oprichter, Nicolas, is begonnen met een passie voor het bakken van muffins en koekjes in en kleine keuken in de kelder van zijn grootmoeder. Hij beoefende zijn kunst op familiefeesten en bijeenkomsten met vrienden. Nicolas, altijd nieuwsgierig naar experimenten, begon ook met het maken van gebak, wat een groot success was bij zijn vrienden en familie. Al snel werd de keuken te klein om alle vrienden te ontmoeten.

Toen besloot hij, in 2015, van patisserie zijn beroep te maken. Samen met een vriend die banketbakker is, werd het idee geboren om een theesalon te openen waar zijn gebakjes werden geserveerd. De klantenkring bleef groeien tot het punt dat Nicolas in 2017, om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen, een groter atelier moest openen en zich uitsluitend op de productie moest toeleggen.

Op een dag vroeg iemand hem om een glutenvrije cake. Bakken is zijn passie, Nicolas nam deze nieuwe uitdaging aan en maakte met plezier zijn eerste glutenvrije taart. Sindsdien is hij, na een grondige studie van het onderwerp en omringd door professionals, een expert op dit gebied geworden. 

...tot vandaag

Nicolas besloot in 2017 het merk Tartes & Quiches op te richten, gewijd aan het assortiment glutenvrije taarten en quiches. Terzelfder tijd bouwde hij een nieuwe productie-werkplaats in Nijvel om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen.

Vandaag is een splinter nieuw atelier gevestigd in Tubeke en maken we nog steeds met de hand glutenvrije quiches en taarten, die net zo lekker zijn als de gewone quiches en taarten.